Ofte Stilte Spørsmål

Sammenleggbart innhold

Hva er leveringstiden?

Leveringen er alltid gratis hos Emma Louisa. Alle produkter med inngraverte navn/ord/bilder osv. er spesialtilpassede produkter, og derfor tar leveringen mellom 14 og 25 virkedager. Alle ikke-spesiallagde produkter leveres innen 5-14 virkedager.

Er smykkene nikkelfrie?

Smykkene våre er laget av rustfritt stål med overtrekk og av premiumskvalitet. Smykkene våre er derfor fullstendig allergi- og hudvennlige. Premiumsbelegget vårt sørger for at nikkel ikke kommer i kontakt med huden din uansett om smykket inneholder nikkel, som gjør det perfekt for mennesker med nikkelallergier. Nyt de vakre smykkene våre og bær dem komfortabelt og uten bekymringer.

Finnes det en garanti?

Vi står for kvaliteten på produktene våre og ønsker at du skal føle deg sikker på kjøpet ditt. Det er derfor vi tilbyr en medfølgende 1-årig garanti for alle varer. For ekstra vissthet om at du er sikret har du også muligheten til å kjøpe en utvidet garanti ved utsjekk. Kjøp nå og nyt en bekymringsfri handel.

Kommer smykket til å misfarge huden? 

Smykkene våre er ekspertmessig laget med materialer av beste mulige kvalitet, og de designes for å være både slitesterke og langvarige. Du kan stole på at smykkene våre ikke inneholder skadelige stoffer og at du ikke kommer til å oppleve rusting, nedbrytning, allergiske reaksjoner eller misfarging. Om du derimot skulle få problemer med nedbrytning av smykkene må du ikke nøle med å ta kontakt på info@emma-louisa.com, så hjelper vi deg gjerne med å finne en løsning. Din tilfredshet er vår viktigste prioritet, og vi tror på kvaliteten av produktene våre.

Hvilket materiale er smykkene laget av?

Gi stilen din et løft med trygg viten om at smykkene våre blir laget av premiumsmaterialer som er designet for å vare livet ut. Vi bruker kun det beste rustfrie stålet, krystallene, kjedene og andre materialer for å lage smykkene våre. Vi er stolte over å kun bruke trygge stoffer og materialer, som sørger for at du slipper rusting, nedbrytning, misfarging eller allergier. Oppdag gleden av å bære de ekstraordinære smykkene våre uten bekymringer.

Er smykkene kun for damer eller passer de også for menn?

Smykkene våre er designet for å være flerbrukbare og kan bæres av hvem som helst, uavhengig av kjønn. Selv om enkelte smykker har et mer feminint design er størstedelen av kolleksjonen vår kjønnsnøytral og kan tilpasses for å passe enhver smak. Vi mener at alle bør ha muligheten til å gi stiluttrykket sitt et løft med de ekstraordinære smykkene våre.

Må jeg betale for levering?

Vi tilbyr deg gratis levering på alle bestillinger innenfor Europa. Nyt lettheten i å kunne velge ut favorittsmykkene dine uten å bekymre deg om ytteligere avgifter. Gi stilen din et løft uten anstrengelser, vi tar oss av resten.

Finnes det tollavgifter?

Vi ønsker å gjøre handelsopplevelsen din så enkel som mulig, som er årsaken til at vi har sørget for at det ikke foreligger tollavgifter. Det stemmer, ingen uforutsette kostnader ved utsjekk eller når du mottar bestillingen din. Bare len deg tilbake, slapp av og nyt handelen av favorittsmykkene dine uten bekymringer.

Smykket mitt gikk i stykker, hva bør jeg gjøre?

Vi er svært lei oss for det ødelagte smykket ditt, og vi forplikter oss til å løse problemet så raskt som mulig. Vennligst send oss en e-post på info@emma-louisa.com, inkludert et bilde av den skadde varen. Teamet vårt kommer deretter til å jobbe flittig for å finne den beste løsningen for deg. Takk for at du gir oss muligheten til å gjøre ting godt igjen.

Jeg er ikke fornøyd med sluttresultatet for smykket mitt, hva kan jeg gjøre?

Vi er lei oss for å høre at smykket du mottok ikke møtte opp til forventningene dine. Vi ønsker gjerne å gjøre det godt igjen og hjelpe deg med å finne en løsning. Vennligst skriv en e-post til oss på info@emma-louisa.com sammen med et bilde av varen, så kan teamet vårt hjelpe deg med å løse problemet så snart som mulig. Takk for at du gir oss muligheten til å ivareta behovene dine.

Hva slags bilder kan jeg bruke til smykkeprodukter med bilder?

For å sørge for et utfall av høyest mulig kvalitet for det persontilpassede smykket ditt anbefaler vi deg å bruke bilder med høy oppløsning, med motivet på midten. Vennligst unngå å bruke mørke bilder, bilder i svart-hvitt, bilder tatt fra lange avstander, bilder tatt av utskrevne kopier og bilder med dårlig oppløsning.

Til smykker som inkluderer en projeksjonskrystall – som bildesmykket vårt og hjertebildesmykket – ber vi deg vennligst merke at alle bildene vil bli beskjært til en firkant for å passe inn i projeksjonskrystallen. Vi ønsker gjerne at du skal kunne ha glede av det persontilpassede smykket ditt i mange år framover, og et bilde av høy kvalitet er derfor avgjørende for et perfekt resultat.

Kan jeg dusje med smykkene på?

Vi bryr oss om langvarigheten på smykkene våre og ønsker å sørge for at du kan glede deg over dem i årevis framover. Som en forsiktig påminnelse ber vi deg unngå å dusje med smykkene dine i rustfritt stål, da dette kan ha innvirkning på belegget og levetiden. Takk for at du tar godt vare på de dyrebare smykkene dine.

Kommer bildet i bildesmykket til å falme vekk over tid?

Vi bruker materialer og teknologi av høy kvalitet for å sørge for at framvisningen av bildet på bildesmykket ditt varer lenge og ikke falmer lett bort. Om du derimot skulle oppleve problemer med at bildet falmer må du ikke nøle med å ta kontakt på info@emma-louisa.com, så hjelper vi deg gjerne med å finne en løsning. Kundetilfredshet er vår førsteprioritet og vi tror på kvaliteten av produktene våre.

Hvor er bestillingen min? Leveringstiden har utgått og jeg har fortsatt ikke produktet mitt

Vi beklager ulempene denne forsinkelsen kan ha medført. Vennligst send oss en e-post på info@emma-louisa.com med ordrenummeret ditt, så vil kundestøtteteamet vårt undersøke problemet og gi deg en oppdatering på statusen for bestillingen din. Vi verdsetter din tålmodighet og forståelse og kommer til å gjøre alt vi kan for å sørge for at du mottar bestillingen din så snart som overhodet mulig.

Finnes det en fysisk butikk?

Takk for interessen din for smykkene våre. Vi har for øyeblikket ingen fysisk butikk og selger bare produktene våre på nett. Derimot jobber vi hardt for å tilby den best mulige handelsopplevelsen for kundene våre, med en brukervennlig nettside, sikre betalingsalternativer og eksepsjonell kundestøtte. Vennligst gi oss beskjed om du har ytteligere spørsmål eller bekymringer, så hjelper vi deg gjerne.

Er det mulig å sette opp en spesialforespørsel, som forlengelse av en kjede, tillegg av et spesielt beskjedskort eller liknende?

Absolutt! Vi hjelper med glede med tilpassing av spesialforespørsler for å gjøre smykket ditt enda mer unikt og personlig. Vennligst send oss en e-post på info@emma-louisa.com med detaljene om forespørselen din så vi kan gi deg den best mulige informasjonen. Enkelte forespørsler kan vi få til gratis, men om forespørselen din innebærer ytteligere bruk av materialer, arbeid eller tid kan det hende ekstrakostnader påløper. Vi ønsker å sørge for at spesialforespørselen din oppfylles slik du ønsker, så vennligst ikke nøl med å ta kontakt med oss.